Suukirurgia
Suukirurgia Ogadentissä
Ogadentissä hammaskirurgisista toimenpiteistä vastaavat suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri, dosentti Tom Lindholm ja suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Antti Viitikko. Kirurgin vastaanotolle asiakas pääsee hammaslääkärin lähetteellä. Kirurgi laatii hoitosuunnitelman yhteistyössä muun hoitotiimin kanssa ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet tämän pohjalta. Useimmat kirurgiset toimenpiteet ovat lyhytkestoisia, ja ne tehdään yleensä paikallispuudutuksessa.
Suukirurgisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi leikkaukselliset hampaanpoistot, juurenpäiden leikkaukset, kystaleikkaukset, koepalojen otto ja implanttikirurgia.
Varaa aika
Varaa aika ajanvarauskalenterista tai soittamalla meille:
puh. 010 339 0777
ogadent.info@gmail.com
Leikkaukselliset hampaanpoistot
Hammas tai hampaan juuri poistetaan leikkaamalla, mikäli se on leukaluun sisällä tai ikenen alla, eikä sitä voida poistaa tavanomaisilla poistomenetelmillä. Leikkauksellinen hampaanpoisto tehdään paikallispuudutuksessa. Viisaudenhampaita poistetaan usein leikkauksellisesti, etenkin jos niillä ei ole tilaa puhjeta tavanomaisesti hammasrivin jatkoksi. Osittain puhjennut viisaudenhammas on tulehdukselle altis. Leikkauksellisessa hampaanpoistossa hammasta ympäröivää limakalvoa avataan, jotta poistettava hammas tai juuri saadaan näkyviin. Tarvittaessa hammasta ympäröivää luuta porataan hieman, jotta hammas saadaan paremmin irtoamaan kuopastaan. Poiston jälkeen leikkaushaava suljetaan ompeleilla.
Hammasimplantti
Hammasimplantti on hammasluuhun kiinnitettävä, useimmiten titaanista valmistettu keinojuuri. Keinojuuren päälle voidaan rakentaa keraamisesta materiaalista kruunu tai silta korvaamaan yhtä tai useampaa hammaspuutosta. Puuttuva hammas kannattaa korvata hammasimplantilla, sillä erityisesti taka-alueelta hammaspuutos saattaa aiheuttaa hampaiden kallistumisia, siirtoja tai ylipuhkeamista. Edellä mainitut purennan muutokset saattavat omalta osaltaan aiheuttaa päänsärkyjä, purentaperäisiä lihas- ja nivelkipuja sekä niska- ja hartiaseudun ongelmia.
Hammasimplantti sopii kaikille, joilla on hammaspuutoksia. Terve ja hoidettu suu sekä hampaat, ja hyvä suuhygienia ovat edellytyksenä implantoinnille. Mikäli suussa tai hampaistossa on muuta korjattavaa, hoidetaan nämä korjaukset ennen implanttihoidon aloittamista. Hammasimplantti on erittäin kestävä ja kestää usein koko loppuelämän, mikäli potilas noudattaa hyvää suuhygieniaa ja säännöllisiä hammastarkastusvälejä.
Implantti asennetaan, kun leukaluu on parantunut hampaan poiston jäljiltä. Yleensä tähän kuluu aikaa noin kaksi-kolme kuukautta. Implantin asennus vaatii huolellista suunnittelua, joka tehdään kliinisen tutkimuksen ja röntgenkuvien pohjalta ottaen huomioon potilaan yleissairaudet ja odotukset. Hoidon suunnitteluun osallistuvat hoitava hammaslääkäri, suukirurgi ja usein myös hammasteknikko. Implanttileikkauksessa keinojuuri ruuvataan paikoilleen leukaluuhun. Tarvittaessa apuna käytetään myös luusiirrännäistä tai keinoluuta, jotta saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos. Implanttiruuvin annetaan luutua leukaluuhun 2-4 kuukautta, jonka aikana hampaita tulee hoitaa täysin normaaliin tapaan. Kun suukirurgi on todennut implantin luutuneen, siihen voidaan valmistaa kruunu tai muu proteettinen rakenne. Hammaslääkäri toteuttaa proteettisen hoidon yhteistyössä hammaslaboratorion kanssa. Implanttihoito on tiimityötä kirurgin, hammaslääkärin ja hammasteknikon kanssa.
Ogadentissä käytämme laadukkaita, turvallisia ja tunnettuja implanttimerkkejä, kuten ITI Straumann, Dentsply Astra ja Camlog.